Fruktkorgar Syd Logotyp

Om oss

Fruktkorgar Syd startade år 2015 i Malmö. Vår ambition är att leverera högkvalitativ frukt som packas i fina träkorgar som tillverkas i Sverige.

Vi är din lokala leverantör med världens gladaste bananer.

Vår berättelse

Vi är två barndomsvänner som startade Fruktkorgar Syd i syfte att kunna leverera högkvalitativ frukt till dig och dina kollegor. Vårt företag bygger på gemenskap och familjär atmosfär.

Vi har olika bakgrunder inom dagligvaruhandeln och servicebranschen som utgör en betydande del av vår långa branschvana.

Vår långa erfarenhet av dagligvaruhandel gör att vi har bra kännedom och lång branschvana. Vårt mål är att erbjuda och i samråd med kunder utveckla vår service. Vår vision är att erbjuda högkvalitativ frukt och förgylla arbetsplatsens trivsel. Vi eftersträvar att kunna leverera frukt och erbjuda god service till just din arbetsplats. Vårt kontor och leverans utgår från Malmö. Vi åtar oss att leverera lokalt odlade frukter som odlas på de vackra Skånska slätterna, i den mån det är möjlig.

Vi håller och levererar vad vi lovar och du kan räkna med att vi utgår från dina önskemål. Vår flexibilitet kommer väl till nytta om du och ditt företag har särskilda önskemål och behov.

Våra värderingar!

Kvalité

För pigga medarbetare och hälsosam arbetsplats levererar vi fruktkorgar till företag och organisationer i Skåneregionen. Fruktkorgar Syd erbjuder den bästa fruktleveransen på marknaden gällande kvalitet, service och koncept. När sommaren är framme kommer vi kunna erbjuda Er lokalt odlade primörer.

Vi är ett företag som vågar bli jämförda. Vår beslutsamhet att leverera södra Sveriges fräschaste frukt till företag och organisationer. Vi tror på våra produkter och arbetar ständigt med ambitionen att erbjuda branschens bästa fruktupplevelse. Med andra ord kan vi säkerställa att våra kunder får den godaste och fräschaste frukten varje gång.

Vår ambition är att all svensk frukt kommer från våra lokala odlare. Bra för miljön och bra för lokalt näringsliv. Med veckovisa sammanställningar av fruktkorgens innehåll komponerar vi en fruktkorg som är anpassad efter årstid och säsong. Vi har alltid 1-klass frukt som alltid levereras med 1-klass service. För oss är smak och utseende viktigast. All frukt är kvalitetskontrollerad av både våra leverantörer och av vår interna kvalitetsavdelning.

Med andra ord: Ni kan vara säkra på att Ni får en smakupplevelse utöver det vanliga…

Vi åtar oss att alltid leverera den bästa och fräschaste frukt som finns på den öppna marknaden. Detta säkerställer vi i urval av våra samarbetsbetspartners när det gäller producenter, importörer och grossister. Internt jobbar vi med processer och hantering som gör att frukterna förblir fräscha och fina. Allt från inspektion och stickprovskontroller till rätt temperatur och hantering vid produktion av fruktkorgar.

Service

Alla vi människor är unika individer med olika erfarenheter, livshistoria, behov och preferenser. Vi anser att våra företagskunder är på samma sätt. Varje företagskund är unik och har unika behov.

Med stort kundfokus och nära samarbete med kunderna har vi utvecklat vår verksamhet. Vi är övertygade om att kunderna har kännedom och vet vad de önskar. Därav har vi utvecklat personliga och individanpassade kundrelationer. Som kund hos Fruktkorgar Syd kan ni känna er trygga i vetskapen att ni alltid blir bemötta med personlig service och snabb uppföljning. Du kommer aldrig behöva vänta länge på svar vid eventuella frågor. Vi löser era förfrågningar personligt, snabbt och enkelt.

Engagemang

Korg som korg. Eller?​

Vi är stolta över våra handgjorda korgar! Korgarna tillverkas av gymnasieelever som går hantverkslinjen i Varbergs kommun.

Elever på gymnasiesärskolans Hantverk och Produktion samt från introduktionsprogrammen på Peder Skrivares skola i Varberg har tillverkat de fina fruktkorgarna.

Eleverna undervisas i företagsamt lärande, vilket innebär att de arbetar i hela produktionskedjan, från idé till färdig produkt med kundkontakt som ett viktigt inslag. Mål och syfte med dessa program är att skapa förutsättningar för vidare studier eller yrkesliv.

Våra sociala engagemang manifesteras också i att vi alltid väljer producenter som har bra villkor för människorna som odlar, vårdar, skördar och processar frukten. Vi vet att bra pris gynnar våra odlare och människorna som jobbar inom industrin.

Därav satsar vi på fairtrade och andra branschcertifikat som gäller odlarnas villkor. Detta för att bidra till en hållbar global utveckling. Vi är övertygade om att människor kan växa och detta kan man göra genom handel som gynnar alla involverade parter. Vad beträffar närproducerat eftersträvar vi att köpa lokalt odlat frukt för att minimera påverkan på miljön, genom att minska transporter och stötta lokala näringsidkare.

Vidare är vi engagerade i olika projekt för att minska matsvinnet. Vi eftersträvar att utarbeta samverkansprocesser med olika aktörer för att minimera matsvinnet.

Vi har valt att samarbete med olika aktörer som exempelvis Svenska Kyrkan. Där donerar vi frukt som inte uppfyller våra kvalitetskrav. Exempelvis kantstött eller på något annat sätt inte kan levereras till kunderna. För att läsa mer om vårt samarbete med Svenska Kyrkan klicka här.

Referenser

erbjudande

Just nu kan ni beställa påskägg till företaget!

Nu kan du som kund hos Fruktkorgar Syd beställa påskägg till dig och dina kollegor eller varför inte till era kunder/leverantörer.

Fettisdagen

Just nu kan ni beställa semlor till företaget!

Nu kan du som är kund hos Fruktkorgar Syd beställa semlor.