Fruktkorgar Syd Logotyp

Engagemang

Korg som korg. Eller?​

Vi är stolta över våra handgjorda korgar! Korgarna tillverkas av gymnasieelever som går hantverkslinjen i Varbergs kommun.

Elever på gymnasiesärskolans Hantverk och Produktion samt från introduktionsprogrammen på Peder Skrivares skola i Varberg har tillverkat de fina fruktkorgarna.

Eleverna undervisas i företagsamt lärande, vilket innebär att de arbetar i hela produktionskedjan, från idé till färdig produkt med kundkontakt som ett viktigt inslag. Mål och syfte med dessa program är att skapa förutsättningar för vidare studier eller yrkesliv.

Våra sociala engagemang manifesteras också i att vi alltid väljer producenter som har bra villkor för människorna som odlar, vårdar, skördar och processar frukten. Vi vet att bra pris gynnar våra odlare och människorna som jobbar inom industrin.
Därav satsar vi på fairtrade och andra branschcertifikat som gäller odlarnas villkor. Detta för att bidra till en hållbar global utveckling. Vi är övertygade om att människor kan växa och detta kan man göra genom handel som gynnar alla involverade parter. Vad beträffar närproducerat eftersträvar vi att köpa lokalt odlat frukt för att minimera påverkan på miljön, genom att minska transporter och stötta lokala näringsidkare.

Vidare är vi engagerade i olika projekt för att minska matsvinnet. Vi eftersträvar att utarbeta samverkansprocesser med olika aktörer för att minimera matsvinnet.

Vi har valt att samarbete med olika aktörer som exempelvis Svenska Kyrkan. Där donerar vi frukt som inte uppfyller våra kvalitetskrav. Exempelvis kantstött eller på något annat sätt inte kan levereras till kunderna. För att läsa mer om vårt samarbete med Svenska Kyrkan klicka här.

Referenser

erbjudande

Just nu kan ni beställa påskägg till företaget!

Nu kan du som kund hos Fruktkorgar Syd beställa påskägg till dig och dina kollegor eller varför inte till era kunder/leverantörer.

Fettisdagen

Just nu kan ni beställa semlor till företaget!

Nu kan du som är kund hos Fruktkorgar Syd beställa semlor.